nejsem komunistka
Foto: Pixabay

Být komunistou není IN

„Jsme na Vaší straně. Hájíme Vaše zájmy. Být komunistou je IN.“ Takový slogan použili komunisté na reklamní materiály své upadající strany. K tomu použili volně dostupný obrázek z fotobanky, kde pózuje mladá dívka s rudou šálou. Ono totiž sehnat mladou a zřejmě alespoň trochu ucházející komunistku bude problém.

Zda je v souladu s dobrými mravy použít neznámou tvář, která nemá s komunismem nic společného, je otázka, kterou lze jen těžko rozřešit. Alespoň v politické reklamě by se ale měly používat skutečné tváře. Na druhou stranu ona modelka, která je ve skutečnosti Němka a s komunisty nechce nic mít, nechala zjevně záměrně svoje obrázky umístit do fotobanky, jejíž pravidla umožňují použití fotografie pod licencí CC0, což v podstatě znamená, použijte si fotku na co chcete, vzdávám se všech práv ohledně jejího užití. A tak lze takovou fotku použít pro politickou kampaň, byť neetickou.

Komunisté sice v návalu negativních reakcí kampaň stáhli, ale i tak si uřízli ostudu a po sociálních sítích se samozřejmě brzy začaly šířit vtípky na toto téma.


A svým způsobem je vtipný i slogan „Být komunistou je IN.“ Ovšem musíte mít rádi černý humor, protože stopy, které komunisté za sebou v minulosti zanechaly, jsou krvavé. Obětí komunismu je v historii více než obětí obou světových válek. Stačí si vzpomenout na Stalina nebo Mao Ce-tunga.


A že komunisté opravdu svá předvolební a marketingová hesla skutečně zvládají na „jedničku s rudou hvězdičkou“ dokazuje reklamní banner níže, který se zobrazoval na webech v nedávné minulosti. A tak vlastně i díky komunistům můžeme publikovat tento satirický příspěvek, protože oni to tak nenechají!





Napsat komentář