Tears for Fears The Tipping Point
Výřez z obalu desky. Zdroj: Concord records

Tears For Fears přicházejí po dlouhých 18 letech s novým albem

Britská kapela Tears For Fears vydala v pátek 25. února 2022 album The Tipping Point. Jedná se tak o vůbec první nové nahrávky od desky Everybody Loves A Happy Ending z roku 2004.


Roland Orzabal a Curt Smith se dali dohromady v roce 1981 a jejich největší hity Sowing the Seeds of Love, Everybody Wants to Rule the World nebo Shout zná snad každý, i když zrovna elektronikou střižený pop osmdesátých let neposlouchá. Nové album začalo vznikat v roce 2020 během pandemie koronaviru. Oba umělci se soustředili na vytvoření nových písní, avšak s odkazem na jejich předchozí a často komerčně úspěšnou tvorbu. Jak sami přiznávají, i díky ziskům ze stále úspěšných alb a proběhlým koncertům se mohli plně soustředit na nový materiál.

„Byli jsme jen my dva a pandemie, žádný tým hudebníků, žádná nahrávací společnost, žádný manažer, žádná nevraživost,“ řekl v jednom z rozhovorů Orzabal. 

Album vyšlo jako klasické CD pod hlavičkou nezávislého vydavatelství Concord Records. K dispozici je i limitovaná kazetová edice a de luxe verze se speciálním Blu-ray diskem. Desce již na konci minulého roku předcházely singly The Tipping Point, No Small Thing a letos se k nim přidala píseň Break The Man.

The Tippning Point obsahuje deset melodických písní. Titulní skladbu si můžete přehrát níže.

Diskografie Tears for Fears

1983 – The Hurting
1985 – Songs from the Big Chair
1989 – The Seeds of Love
1993 – Elemental
1995 – Raoul and the Kings of Spain
2004 – Everybody Loves a Happy Ending
2022 – The Tipping Point





Napsat komentář